tisdag 3 april 2012

Hur du motiverar dig själv när allt suger - Thomas Nilsson



Jag tycker ifs inte att namnet på boken gör rättvisa för sitt innehåll... boken är absolut en motivationsbok, men livet behöver inte suga för att boken ska vara nyttig att läsa. Den innehåller en hel del goda tips och råd som man kan ta till sig!

Det här är en bok full av inspirerande råd, konkreta tips och provokativa tankar. Det här är en bok som hjälper dig att sparka nytt liv i gamla drömmar och väcka nya till liv.

Det här är en bok som innehåller allt du behöver för att kunna motivera dig själv när du har hamnat i en svacka.

För motivation handlar om att uppmuntra oss själva. Vägen till att nå dit vi vill, oavsett om det handlar om att skriva en bok, resan till en plats vi alltid drömt om eller försöka få ett jobb i länge strävat efter, börjar alltid med att sätta upp ett mål. Utan mål finns det ju inget att anstränga eller locka sig själv med, eller hur?
De är ju målet som är belöningen.

Boken tar upp flertal olika verktyg som man kan använda vid motivation! Alla tips, goda råd och all inspiration som han samlat i den här boken är helt meningslösa om inte du själv kan få marken att brinna under fötterna. Du måste själv tro - verkligen tro - på att du kan och vill förändra saker och ting. Boken kan visa dig vart skatten ligger gömd, men du får gräva själv! Du måste själv vara beredd att göra en hel del uppoffringar på vägen även om det tar emot. Du måste vara beredd på att överge din misstro och dina gamla inkörda hjulspår, du måste tro på att allt det där som du vill göra eller förändra faktiskt är möjligt. Du kan läsa hur många fantastiska böcker som helst och suga åt dig glödande inspiration och samla på dig massor av lika fantastiska råd och tips, men det spelar ingen roll. I slutändan gäller det att ta tag i två viktiga saker:

* Du måste själv ta ansvar för att skapa det liv som du vill ha.

* För att kunna göra det, måste du utveckla ett ärligt och uppriktigt förhållande med dig själv.

Om du är redo för detta, då är detta en riktigt bra bok som jag gärna rekommenderar vidare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar