söndag 8 april 2012

Familjeverkstan



Redan förra hösten hoppade min man på en kurs som gick via kyrkan här i stan som heter Familjeverkstan. Efter att ha lyssnat varje tisdag vad som kursen hade innehållit, kunde jag inte låta bli att bli nyfiken och gå kursen själv också nu under vinter/våren.

Kursen handlar om vardagliga situationer som uppstår i familjelivet. Det är föräldrarstöd framtagen av Statens Folkhälsoinstitut för alla som har barn. Väldigt mycket i materialet tar man upp olika inlärningspsykologi. Inlärningspsykologi handlar om samspelet mellan föräldrar och barn. Man ger konkreta förslag på hur föräldrar kan agera i olika situationer och hur man förstärker relationen mellan barn och föräldrar.

Man poängterar mycket på att det finns inget rätt eller fel svar på kursen, utan man ger tips och idéer och förhoppningarna är att föräldrarna kan dra nytta av varandras kunskaper också.

Materialet berör ämnena: umgänge, positiv kommunikation, rutiner och förberedelser, uppmuntran och belöningar, välj strider, gränser, rädsla och jämställdhet.

Många av kunskaperna går även att använda relationer mellan vuxna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar